Αντώνης Τζίμας

International Instructor & Kizomba World Champion

O Antonis Tzimas είναι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος της σχολής χορού του Independance Studio – Larissa  και Διπλωματούχος Μηχανικός του Τμήματος Μηχανικών Η/Υ, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με Μεταπτυχιακό στην Επιστήμη και Τεχνολογία Υπολογιστών, Τηλεπικοινωνιών και Δικτύων. Επίσης διαθέτει Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας από την Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε) ενώ παράλληλα συνεχίζει τις σπουδές του στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α).

Όντας Πρωταθλητής Ελλάδος στο άθλημα του JUDO και μέλος της Εθνικής Ομάδας (κάτοχος μαύρης ζώνης, 1 Dan) δεν άργησε να δραστηριοποιηθεί στο κομμάτι του αθλητισμού σχηματίζοντας και προπονώντας την πρώτη ομάδα JUDO του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Παράλληλα, ασχολήθηκε με τις χορευτικές σπουδές και μαζί με την παρτενέρ του Haroula Rambaouni επίσης αναγνωρισμένη χορεύτρια και ιδιοκτήτρια του Independance Studio – Volos, ήταν από τα πρώτα ζευγάρια που έφεραν και ανέπτυξαν τη σκηνή της Salsa στην Ελλάδα και εκπροσωπούν τη χώρα μας στο εξωτερικό από το 2007 σε διεθνείς διοργανώσεις κάθε εβδομάδα διδάσκοντας και κάνοντας Performances σε Διεθνή Χορευτικά Συνέδρια (Κούβα, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Τσεχία, Κύπρο, Βουλγαρία, Ρουμανία, Τουρκία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Λίβανο, Λουξεμβούργο, Γαλλία, Κατάρ, Ουκρανία, Ολλανδία, Πορτογαλία, Πράσινο Ακρωτήρι, Κροατία, Ελβετία, Αγγλία).

Το 2015 κατέκτησε την πρώτη θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kizomba και Αφρικάνικων χορών και το 2014 την 3η θέση φέρνοντας αυτό το είδος για πρώτη φορά στη χώρα μας. Με την παρτενέρ του είναι το πρώτο ζευγάρι στην ιστορία του διαγωνισμού χωρίς αφρικανικές ρίζες που παίρνει τον τίτλο βάζοντας τη χώρα μας για πρώτη φορά στον χάρτη της Kizomba.
Είναι πιστοποιημένος ZUMBA Instructor από το 2011 και δημιουργός της πρώτης μεθόδου διδασκαλίας Salsa στην Ελλάδα εκπαιδεύοντας κάθε χρόνο υποψήφιους δασκάλους από όλη τη χώρα. Έχει ασχοληθεί επίσης με αρκετά άλλα είδη χορού όπως Latin/Ballroom, Tango, Hip Hop, Lindy Hop, Κλακέτες και Ελληνικούς παραδοσιακούς Χορούς.

Είναι επίσης ένας εκ των διοργανωτών των Διεθνών Φεστιβάλ Χορού Greek Salsa Bootcamp ,  Sensualonica Dance Festival  ενώ υπήρξε μέρος της διοργάνωσης των, επίσης σημαντικών διοργανώσεων σε ελληνικό έδαφος, Ski & Salsa Weekend .
Στο Independance Studio – Larissa διδάσκει: SALSA, KIZOMBA, ΑΦΡΙΚΑΝΙΚΟΥΣ ΧΟΡΟΥΣ & ZUMBA TONING.